luni, februarie 11, 2013

Locul secret

Undeva in toamna lui 2009, am vrut sa fac o categoria aparte a blogului asta. O categorie care sa prezinte ceva ce, cel putin mie, imi place sa-l numesc locul secret.
De ce secret? Pentru ca acolo, totul se termina si incepe din nou. E locul, insotit de momentul, care iti da acel impuls necesar sa te rupi de cotidian, de lumea din jur, si sa privesti obiectiv orice, si ajungi sa vezi lumea, asa, cum este ea, dura, urata, frumoasa, insorita sau acoperita de cerul plin de stele.
Pe scrut, locul secret se vrea a fi o incursiune in locurile unde eu, alaturi de voi, si de ce nu, chiar voi insiva, gasiti momentul de relaxare completa, unde utiati de tot si toate...

Si pentru ca postul asta se asteapta de foarte multa vreme publicat, ca si multe altele, voi incepe cu loc unde primavara si toamna sunt momentele ideal de poposire in acea zona...

La Cluj, daca tot ajungi la noi in judet, iti recomand sa iti dedici cateva ore pentru zona lacurilor Tarnita-Belis-Fantanele.
Ai atat posibilitatea de a servi o cafea decenta alaturi de o portie de papanasi pe terasa unui local de la baza unuia dintre lacuri, cat si locuri unde te poti bucura de linistea si calmul apei si al padurii ce o inconjoara.
Desi lacurile sunt artificiale, sunt multe zone, care inca nu au fost calcate prea des de umani.


Am vizitat zona aceasta, din nou, pentru ca nu prea te poti satura de privelistea si aerul proasta si curat, in toamna anului trecut, alaturi de o persoana foarte draga. Plimbarea noastra, ce-i drept, nu era planificata sa ajunga pana sus la "coada lacului". Dar nu ne-am putut opri! Pur si simplu, e ca un drog, unul ecologic! Pentru mine a fost doza de energie si relaxare de care, sincer, aveam nevoie! O duminica aproape perfecta pot spune!

Poate, macar odata pe luna, poti fugi undeva pe traseul lor sa te pierzi de civilizatie, macar cateva ceasuri...nu iti va parea rau! Crede-ma!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu