marți, februarie 12, 2013

Moring in a cup of coffee




A good day needs, at it`s very beginning, in the early morning, a good cop of coffee, along with a smile, given by the one next the you! 


The sheer smell of roasted of coffee beans, the wobbly steam of fresh made, delicious, coffee...should be engine start of the day!




Uite asa, cum exact cuvintele astea in cap, incerc eu sa ma trezesc de fiecare data, in fiecare zi a saptamanii. Mirosul, gustul, culoarea, pana si cana in care torn cu grija aceasta licoare a vietii, ma ajuta sa pornesc la drum, in fiecare zi a vietii asteia. Nu o consider un moft neparat, insa nici nu e ca un drog, desi in trecut aveam perioada in care puteam afirma ca cel mai des ingurgitat lichid, pe parcursul a 24 de ore!

Acum,odata cu trecerea unei perioade de timp, poate si maturizat mai mult, le-am redus numarul, si am mai dat jos si din intensitatea ei. Am reusit perfomanta de a imi dresa cerebelul, ca poate supravietuii si cu doar una sau doua cafele pe zi...dar baute atunci cand trebuie. Personal, nu prea pot functiona la paramentri logici daca dimineata, inainte de mai toate (aici excludem dusuri si ale activitati specifice matinale!) fara sa imi inmoi buzele intr-o cana de cafea.
Iubesc cafeaua facuta, clasic, la ibric, imi place cea facuta in unele cafenele, sub presiune, din pacate automatele de speed coffee, sunt putin care imi satisfac gusturile personale. Spuneam intr-un post mai vechi, ca cei de la Nescafe au un point puternic aici! Ei si cei de la Dallmayr, de la care nu am reusit sa aflu niciodata exact ce sortiment e in aparatele lor. Insa ce mai conteaza, e buna!

Cu totii avem tabieturi matinale, fie ca e vorba de cafea si tigari, sau simple cafele, alti micuri dejun mai speciale, toti avem nevoie de ceva dimineata, de un element special pentru a putea sa ne avantam in ziua proaspat inceputa!
Tu de ce ai nevoie dimineata ca sa poti trece de la starea de "just woke up" la cea de "ready to work" ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu